securitos8 Konu tarihi: 15 Eylül 2024 Paylaş Konu tarihi: 15 Eylül 2024 Rapçileri tanıyalım: Lelo Lelo (nam-ı diğer Lelo The Corpse, doğum adıyla Khalil Jewell), Oak Park, MI, ABD'den bir rapçidir. Müziğe 2019'un başlarında arkadaşları ve sık sık birlikte çalıştığı Apolloscase ve PayDayJay gibi sanatçılarla başladı. Lelo, müziğindeki bazı ilham kaynaklarını LUCKI ve Earl Sweatshirt gibi sanatçılara atfettiğini ve bunun, nostaljik ama benzersiz tarzında duyulabileceğini belirtti. İlk tam çalışmasını "For me." adıyla 24 Ocak 2020'de SoundCloud'da yayımladı. 2021'in sonunda Lelo, eski ve gelecek şarkılarının kesitlerini TikTok'ta paylaşmaya başladı. Videoları, DTW şarkısının sözlerini rap yaptığı bir videonun izlenme oranlarında neredeyse %4000'lik bir artış yaşayana kadar istikrarlı bir şekilde üç haneli izlenme sayıları gördü. Beyaz karo arka planıyla bu video, TikTok paylaşımları için norm haline geldi ve bundan sonra tüm videolarında aynı arka planı kullanarak büyük bir büyüme kaydetti. Bu büyüme, Lyrical Lemonade gibi birkaç yayın organının dikkatini çekti. Lelo, 22 Ağustos 2022'de SoundCloud'da altıncı projesine giden süreçte "Stuck Up" şarkısını yayımladı ve bu şarkı, tek bir platformda 100K dinlenmeyi aşan ilk parçası oldu. Daha sonra bir canlanma yaşadı ve tek bir platformda 1 milyon dinlenmeyi aşan ilk parçası oldu. 26 Kasım 2022'de yayımlanan "Upset" adlı tekli, tek bir platformda 500k dinlenmeyi aşan ilk parçası oldu. Rapçileri tanıyalım: 800points 800pts, Danimarka'dan genç bir prodüktördür ve Marrgielaa, Smokingskul, jaydes ve daha birçok yeraltı sanatçısıyla çalışmıştır. En sık birlikte çalıştığı prodüktör, Amerika'dan gelen ve 2000'lerin başındaki hip-hop'tan ilham alan benzersiz sert sesiyle tanınan amir.pr0d'dur. 800pts'in Rusya ile bir bağlantısı olduğu düşünülmektedir. Kolunda bir Lugansk dövmesi bulunmaktadır. Rapçileri tanıyalım: LAZER DIM 700 Devokeyous Keyshawn Hamilton (doğum tarihi 8 Mart 2001), sahne adıyla LAZER DIM 700, daha önce Luh4thagod olarak bilinen Amerikalı bir rapçi ve ses mühendisidir ve şu anda Cordele, Georgia'da ikamet etmektedir. LAZER, avangart rap tarzıyla ve ağır enstrümanlarla kötü şekilde karıştırılmış vokalleriyle tanınır. Kids Take Over ile yaptığı bir röportajda LAZER, adını nasıl aldığını şöyle açıkladı: "Adım Lazer olarak biliniyordu. Bir Facebook adı oluşturuyordum, ben ve küçük kardeşim Facebook adı oluşturuyorduk ve soyadı eklemek zorundaydım ve 'Them' koymak istemedim. Bu yüzden 'them' kelimesini 'dim' olarak değiştirdim, çünkü bu benim ve küçük kardeşimin Facebook sayfasıydı. Sayılar ise James Bond numaralarının tersten yazılmış haliydi. Bir şeyler yapıyordum sadece. Sadece LAZER DIM olmasını istemedim, bu yüzden numaraları ekledim." Aynı röportajda ve Flophouse Atlanta ile yapılan başka bir röportajda LAZER DIM 700, hem babasının hem de Lil Wayne'in onun başlıca ilham kaynağı olduğunu ve rap yapmak istemesinin ana nedeninin bu olduğunu açıkladı. LAZER DIM 700, müziğinin kasıtlı olarak kaba bir şekilde olmasının nedenini şu şekilde açıkladı: "BandLab'da olduğumda, sesimi değiştiriyorum, bazen tonumu değiştiriyorum. Bazen kişiliğimi bara ekliyorum, ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Bu bar komik geliyor. Bu yüzden BandLab'da bunu yapmayı seviyorum, çünkü bunu kulaklıkla hızlıca yapabiliyorum, stüdyoda olmak yerine, hepsi aynı ses çıkaracak. Stüdyoda beni üzerlerine koydukları hazır ayarları sevmiyorum, bu beni artık yapmaktan bile soğutuyor. Sadece normal şeyleri seviyorum, beni oraya koyun yeter. Çünkü sesim zaten karışık. Hep BandLab yapıyorum, bunu yapmayı seviyorum." Rap dışında, LAZER sosyal medya platformlarında ve röportajlarda gösterdiği açık ve komik kişiliğiyle tanınır, ayrıca sosyal medya sayfalarında ve şarkılarının başlıklarında kelimeleri yanlış yazmasıyla da bilinir. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Rapçileri tanıyalım: YhapoJJ Jamaruean Macaiah Jones, sahne adıyla YhapoJJ, Huntsville, Alabama'dan gelen ve Izaya Tiji, rodneyy ve kolektifi "SSTIKKGNG" ile tanınan bir sanatçıdır. Yhapo, başlangıçta Izaya Tiji ile birlikte yaptığı "SSETT" ve "Take him out" gibi şarkılarla dikkat çekerek benzer vokal tarzlarının tartışılmasına neden oldu. Huntsville'li sanatçı, 2023 yılında 10 proje yayımlayarak yüksek çalışma etiğiyle tanınır. Yhapo’nun özverisi, Bkwds, hhhcra ve CettiWorld gibi isimlerle sürekli çalışarak yaptığı beat seçimlerine atfedilebilir. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Rapçileri tanıyalım: Caal Vo Caal Vo, şu anda Atlanta, Georgia'da yaşayan yeraltı hip-hop sanatçısıdır. Eterik auto-croons, zeki rap'leri ve psikedelik prodüksiyonlarıyla dünyanın dört bir yanından hayranların dikkatini çekmiştir. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Şu an, securitos8 yazdı: Rapçileri tanıyalım: Caal Vo Caal Vo, şu anda Atlanta, Georgia'da yaşayan yeraltı hip-hop sanatçısıdır. Eterik auto-croons, zeki rap'leri ve psikedelik prodüksiyonlarıyla dünyanın dört bir yanından hayranların dikkatini çekmiştir. Caal Vo, Summrs'ın 2018'in sonunda Xanax doz aşımına girdiğini belirten ve Summrs'ın "Demi Lovato" adlı single'ının girişini örnekleyen sanatçıdır. Bu verse ayrıca Summrs'ın "Gambling" adlı şarkısını da yorumlamaktadır. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Şu an, securitos8 yazdı: Caal Vo, Summrs'ın 2018'in sonunda Xanax doz aşımına girdiğini belirten ve Summrs'ın "Demi Lovato" adlı single'ının girişini örnekleyen sanatçıdır. Bu verse ayrıca Summrs'ın "Gambling" adlı şarkısını da yorumlamaktadır. Caal Vo, Summrs'ın hayatının aşkı ve o dönemdeki kız arkadaşı Bella'nın, çocukluk arkadaşı, rapçi ve Slayworld üyesi JustDeuce ile aldattığını belirten bir referans yapmaktadır. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Şu an, securitos8 yazdı: Caal Vo, Summrs'ın hayatının aşkı ve o dönemdeki kız arkadaşı Bella'nın, çocukluk arkadaşı, rapçi ve Slayworld üyesi JustDeuce ile aldattığını belirten bir referans yapmaktadır. Summrs'ın 2018'de Xanax doz aşımını sahte olarak bildirdiği iddia edilmektedir. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Rapçileri tanıyalım: Dani Kiyoko producer & rapper #SoEvilBoyz #Lovesent yani Underground'un Kralı Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
securitos8 Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Rapçileri tanıyalım: BBY Goyard Tyler Hudson, bilinen sahne adıyla BBY GOYARD (önceden Ty Pharaoh olarak stilize edilmiş), Maryland doğumlu ve şu anda Kuzey Carolina'da yaşayan bir sanatçıdır. 2013 yılından beri müzik yapmaktadır. Başlangıçta daha genel ve lirik rap tarzıyla başlayan BBY GOYARD, müzik yapma sürecinde 6 yıl içinde deneysel bir trap tarzına yönelmiştir. Kendi tanımıyla "fütüristik" olarak adlandırdığı bu tarzda, sesini çarpıcı ve etkileyici 808 ritimleri üzerinde distorsiyon ve pitch değişiklikleriyle kullanarak, tanınabilir bir ses ortaya koymuştur. Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
krost Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 sanatçı rolü yapmayı planlayanların yararlanması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
Varrio Hitter Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2024 (düzenlendi) güzelmiş begendım Glokk40Spaz hakkında bılgı gelır mı? 15 Eylül 2024 The Gorillaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
Öne Çıkarılanlar
Yorum atmak için bir hesap oluşturun
Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Topluluğumuza katılmak için hesap için kaydolun.
Yeni bir hesap oluşturGiriş yap
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Giriş Yap