alcatrazv Konu tarihi: 10 Ocak Paylaş Konu tarihi: 10 Ocak Polis Müdahalesi Tartışma Konusu Oldu! Evelyn Alvarez tarafından 10 Ocak 2025 tarihinde yayımlandı. Yukarıda: Francis McDowell'in sosyal medyadaki paylaşımı. Facebrowser’da Francis McDowell tarafından yapılan bir paylaşımda, kendisi ve arkadaşı Spidey'nin bir kadınla yaşadığı olayda polisin taraflı ve sert tutum sergilediği iddia edildi. Çalıntı araç ihbarı sırasında yaşanan bu tartışmalı durumla ilgili Francis ve Spidey ile bir röportaj gerçekleştirdik. Yukarıda: Francis McDowell ve Spidey. Evelyn Alvarez: "Öncelikle hoş geldiniz, kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?" Francis McDowell: "Elbette. Ben Francis, Francis McDowell. Eski bir ULSA öğrencisiyim, okula ara verip ayrılmadan önce boks kulübünün başkanı olarak görev yapıyordum. Şimdilerde ise müzikle uğraşıyorum." Spidey: "Ben Spidey. Francis'in prodüktörlüğü yapıyorum, hemde yakın arkadaşız. Splash Records'ta çalışıyorum bir süredir, müzikle uğraşıyorum. Bende Francis gibi eski bir ULSA öğrencisiyim. Arts bölümündeydim." Evelyn Alvarez: "Öncelikle yaşamış olduğunuz olayı sosyal medyada belirli kitlelere ulaştırdınız, bu konuda size sorular yöneltmek istiyorum." Evelyn Alvarez: "Olayın başlangıcından itibaren detayları biraz daha açabilir misiniz? İlk olarak polislere başvurduğunuzda nasıl bir tepki aldınız?" Francis McDowell: "Bu konuda ne söyleyebileceğimi bilmiyorum, açıkçası "taraflı" bir tepki aldığımızı söylemek yalan olmaz. Bizi geçiştirdiler ve iddialarımızı ciddiye bile almadıkları oldukça açıktı." Spidey: "Aslında kolluk kuvvetleri ile hiçbir problemimiz yok. Sosyal medyada sadece yaşadığımız haksızlığı paylaştık, insanlarda sürekli böyle problemler yaşadığı için bize destek oldular. İnsanlar bu tarz konularda seslerini çıkaramıyorlar ve bu bizi rahatsız ediyor, insanlar korkuyorlar. Biz korkusuzca çıktık ve kendi hakkımızı savunduk, savunacağızda." Francis McDowell: "Larry, yanlış hatırlıyorsam bunu bana söyle. Polislere ihbarımızı ulaştırdığımızda, ihbar ettiğimiz kadın bize küfür etmeye başlamıştı. Biz de buna karşılık vererek kendimizi savunduğumuz için polisler tarafından izinsiz olarak temasa maruz kaldık. Bu sırada da "kadın düşmanı" ve "saldırgan" olarak etiketlendik polisler tarafından. Bütün bu karmaşıklık burada başladı diyelim." Spidey: "Aynen öyle. Francis'in kolundan tuttular, ittirdiler ve Francis sadece yerinde duruyordu. Orada bize dokunmak için hiçbir sebepleri bile yoktu. Sırf karşımızda ki bir kadın olduğu için bizim üstümüze geldiler." Evelyn Alvarez: "Evet, güzel bir konuya değindiniz aslında. Bu soruda size iki sorum olacak. İlki, kadının size karşı küfür ve diğer eylemleriyle ilgili polise sunduğunuz kanıtlar veya tanıklar var mıydı?" Francis McDowell: "Polislere sunabileceğimiz çokça kanıt vardı, aracımızın çalındığına dair kamera kayıtları vardı. Sadece bununla sınırlı değil, aynı zamanda bu olaya tanık olan insanlar da var. Bizi dinlemeleri durumunda bu kanıtları onlara sunabilirdik. Dinlemediler ve bu arada, konudan biraz saptığımı hissettim. Soruyu yanlış anlamış olabilirim. Kadın bize tam olarak polislerin önünde küfür etti, polisler yeterince şahit oldular bu atışmaya." Evelyn Alvarez: Anladım, peki bu yaşananlar için resmi bir şikayette bulunmayı düşünüyor musunuz? Hukuki süreç başlatacak mısınız? Francis McDowell: "Elbette, bir vatandaş olarak hakkımızı savunacağız. Söz konusu olan polisin kabarık bir hatalı eylem listesi var; bana izinsiz olarak temas ettiği için tacizden, bizi yeterli bir gerekçesi olmadan gözaltına almaya çalıştığı için yetkisiz güç kullanımından ve görevini profesyonel bir şekilde yerine getirmeyip, cinsiyetçilik yapmasından dolayı şikayetçi olacağım." Spidey: "Bizim iki tane serseri olduğumuzu ve hakkımızı savunmayacağımı zannediyordu ama öyle olmayacak. Hukuki yer yola başvuracağız, hakkımızı arayacağız. Sosyal medyada zaten tüm gelişmeleri paylaşırız." Yukarıda: Francis McDowell ve Spidey. Evelyn Alvarez: "Pekala.. Polisin sizi fiziksel olarak tutmasında izin alınmadığını belirtmiştiniz. Ancak, bir kamu görevlisinin şüpheli gördüğü bir durumda müdahale etme yetkisini nereye kadar kullanması gerektiğini düşünüyorsunuz?" Francis McDowell: "Şiddete başvurmam durumunda bana temas etme yetkisine sahip olurdu fakat durum bu değil, sadece konuşan ve kendini savunmaya çalışan bir vatandaşa defalarca kez dokunmasında bir mantık göremiyorum." Spidey: "Aynı şekilde bende Francis gibi düşünüyorum. Hem karşımızda ki kadın şikayetini geri çekmiş, bunu da burada söyleyelim. Sosyal medyada eğer gündem olmasaydı bu muhabbet o kadın şikayetini geri çekmek istemeyecekti. Haksız olduğunun bir kanıtı buda. " Francis McDowell: "Zaten kadın ne için bizden şikayetçi oluyor? Bu da anlamadığım durumlardan bir tanesi. Söz konusu olan bu kadın bizim arabamızı çaldı, bize biber gazı sıktı ve bütün bunlara dair kanıtlara sahibiz." Evelyn Alvarez: "Pekala, sosyal medyadaki yazınızda tutuklanmanız durumunda, insanlardan destek beklediğinizi belirtmişsiniz. Vatandaşlardan ne tür bir destek bekliyorsunuz? Bu bir protesto veya başka bir girişim olabilir mi? Sanırım bir yürüyüş düzenleme durumu da vardı?" Francis McDowell: "Elbette, yakın bir tarihte sesimizi duyurabilmek adına yürüyüş düzenlemeyi planlıyoruz. Elbette düzenleyecek olduğumuz bu protesto yasal sınırlar içerisinde olacak, etrafa zarar vermek gibi bir niyetimiz yok. Daha önce de söylediğim gibi; amacımız sadece sesimizi duyurmak, vatandaşların haksızlığa karşı boyun eğmeyeceğini göstermek." Francis McDowell: "Tutuklandığım zaman nasıl bir destek beklediğimiyse ben bile bilmiyorum, açık konuşmak gerekirse bunu sadece endişelendiğim için yazdım." Evelyn Alvarez: "Yaşanan olayın heyecanı diyelim, o halde son sorumu da sormak istiyorum. Bu yaşadığınız olayın ardından hisleriniz neler? Bu durumun sizin hak mücadeleniz üzerindeki etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" Spidey: "Aslında karma karışık duygular içerisindeyim ben. İnsanların bize Browser'da destek vermeleri ve Francis'in paylaştığı gönderiyi tekrar tekrar paylaşmaları süper bir şey, yalnız olmadığımızı hissettim. Polislerin böyle olmaları beni üzüyor." Francis McDowell: "Bir vatandaşın güvende hissetmeye ihtiyacı var, ben ise bu olay yaşandığından beri güvende hissetmiyorum. Bu sanırım oldukça kısa ve net bir cevap olurdu sorunuz için. Ben sicili temiz, ULSA gibi prestijli bir kolejde bulunmuş olan birisiyim. Güvenmem gereken polisler ise bir suçluyu savunarak beni aşağıladı, beni tutuklamaya ve kelepçelemeye çalıştı. Bu sadece benim sorunum değil, bu hepimizin sorunu. Şimdi polislerin beni güvende tutacağına nasıl inanabilirim ki?" Spidey: "Kesinlikle. Bu tamamen insanların kolluk kuvvetlerine güvenini zedeleyen bir durum. O an Francis'in çektiği görüntüler gerçekten utanç verici ve üzücü." Evelyn Alvarez: Benim sorularım bu kadardı, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Francis McDowell: Benim eklemek istediğim tek şey; sessiz kalmayın ve haksızlıklara karşı her zaman dik durun. Bir polis elinde geçerli bir sebep bulundurmadan sizi gözaltına alamaz, bir polis hiçbir sebebi olmadan sizi arabadan indirip üstünüzü arama talebinde bulunamaz. Onların eline bu gücü veren bizleriz, polislerden korkmayın. Onlar size hizmet eden maaşlı bireyler, kimseden üstün değiller. Bunu unutursak, kendi egosunun içinde boğulmakta olan polisler tarafından şiddet görmeye devam edeceğiz. Yorumlar: Aktif Kullanıcı Adı: Yorum: 1 Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
alcatrazv Mesaj tarihi: 10 Ocak Yazar Paylaş Mesaj tarihi: 10 Ocak Yorumlar: Aktif Kullanıcı Adı: Yorum: 1 Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
Voyager Mesaj tarihi: 10 Ocak Paylaş Mesaj tarihi: 10 Ocak Kullanıcı Adı: Ugtyup Yorum: Röportajın başında ULSA öğrencisiyim dedikten sonra okumadım. Polisine sahip çıkanları linçleyen bir kafa. Kesinlikle bu kişinin yargıç karşısına çıkarılmasını istiyorum. 3 Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
Whiteyy Mesaj tarihi: 10 Ocak Paylaş Mesaj tarihi: 10 Ocak Kullanıcı Adı: Sadece birisi Yorum: Protesto yapmanız en doğal hakkınız beyler, sadece sınırlarınızı çizin çünkü bunun doğrultusunda haksız çıkmanız daha kolay olacaktır. 2 Yorum bağlantısı Share on other sites More sharing options...
Öne Çıkarılanlar
Yorum atmak için bir hesap oluşturun
Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Topluluğumuza katılmak için hesap için kaydolun.
Yeni bir hesap oluşturGiriş yap
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Giriş Yap