Jump to content

Journey | Pothead’s Cauldron Yasaların Işığında Büyüyen Bir Kültür!

Öne Çıkarılanlar

VUCg6Or.gif
xuKMhYA.png

Pothead’s Cauldron Yasaların Işığında Büyüyen Bir Kültür!

Yazan: Lea Throne | Journey Media | Röportaj: Audra Bernier & Ksenia Vasilisa 07.05.2025

RTU7USX.png
Fotoğraf/Lea Throne

Pothead’s Cauldron

Los Santos gibi bir şehirde yaşıyorsanız, sıradanlığa yer yoktur. Her sokak köşesinde bir hikâye, her mahallede başka bir devrim saklıdır. Şehrin en taze, en cesur hikâyelerinden biri şu anda Pothead’s Cauldron’da yazılıyor. Yeni yürürlüğe giren esrar yasası, yalnızca yasal zeminde bir kapı aralamadı; aynı zamanda kültürel bir dönüşümün de önünü açtı. Bu dönüşümün tam ortasında ise iki kadın var: Audra Bernier ve Ksenia Vasilisa. Ben Lea Throne. Bugün sizi bu özel mekâna, Pothead’s Cauldron’a götürüyorum. Kurucularıyla yaptığım içten ve samimi röportaj, aslında bize sadece bir işletmenin değil, bir vizyonun hikâyesini anlatıyor.

Sadece Bir İş Değil, Bir İnanç Meselesi

İlk sorum oldukça basitti: "Bu sektöre girme sebebiniz neydi?" Aldığım cevaplar ise fazlasıyla derindi. Audra, esrar kültürüne uzun süredir ilgi duyan bir kullanıcı. Ancak onun için bu yalnızca kişisel bir tercih değil. O, Pothead’s Cauldron’ı kurarken bilinçli tüketim, güvenli erişim ve toplumsal dönüşüm gibi konuları temel almış. “Yalnızca para kazanmak için burada değiliz. Kaliteli ürünlere erişimin mümkün olduğu, şeffaf ve güvenli bir alan yaratmak istiyoruz,” diyor. Ksenia ise esrardan çok, projenin işletme tarafında. Bar kısmıyla ilgileniyor ama inancını da gizlemiyor: “Santos’ta böyle bir mekânın yokluğu bizi üzüyordu. Yasaların bize verdiği bu fırsatı hem şehir hem de kendimiz için değerlendirdik.”

iJHUSgL.png

Fotoğraf/Lea Throne

Esrar: Keyif mi? Terapi mi? Sosyal Bir Alan mı?

Pothead’s Cauldron, esrarı tek boyutlu bir ürün olarak görmüyor. Tıpkı kahve ya da şarap gibi, onun da çeşitliliği ve bağlamı var. Ksenia, esrarın kasları rahatlattığını ve zihni açtığını düşünüyor. “Terapi gibi,” diyor. Audra ise daha genel konuşuyor: “Kimi için rahatlama, kimi için sosyal alan yaratma, kimi için sağlık. Herkesin deneyimi kendine özel.” Bu yaklaşımlar gösteriyor ki, Pothead’s Cauldron sadece ürün değil, deneyim satıyor.

Yasalara Uygun, Sorumlu Bir Sistemin Öncüsü

Şehrin bu yeni yasasına rağmen pek çok kişi hâlâ kafa karışıklığı yaşıyor. "Kim, ne zaman, nasıl satın alabilir?" İşletme bu konuda oldukça net ve organize: 21 yaş sınırı var. Kimlik kontrolü ve dijital kayıt zorunlu. Her müşteriyle sözleşme imzalanıyor. Tek seferde satılan ürün miktarı yasal sınır olan 5 gramla sınırlı. Ürünle birlikte resmî belge ve fatura veriliyor. Audra bu konuda çok net: “Toplu kullanım halen yasak, fakat kişisel dozlarla evde veya özel alanlarda kullanım mümkün. Biz bu çizgiyi korumak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Sadece Bir Kafe Değil, Kültürel Bir Durak

Pothead’s Cauldron’da sadece THC içeren ürünler yok. Aynı zamanda alkollü içkiler, kokteyller, özel bitki çayları, ve çeşitli tatlılar da menüde yer alıyor. Ksenia’nın favorisi bira ve alkollü içkiler. Audra ise "edibles" yani yenilebilir ürünleri seviyor. Özellikle THC içerikli jelibonlar ve çikolatalar, yeni başlayanlar için ideal dedi. Benim için çikolatalar favori aday gibi duruyor. Henüz denemedim ama en kısa sürede yorumlamayı sabırsızlıkla bekliyorum.

fUrNCcq.png

Fotoğraf/Lea Throne

Seni de Bekliyorlar!

🌿Pothead’s Cauldron yalnızca bir kafe değil. Burası bir topluluk, bir deneyim alanı, bir yeni çağ temsilcisi. İster deneyimli bir kullanıcı ol, ister sadece merak ediyor ol — bu samimi atmosfer seni de bekliyor.

İletişim: 2340737

Adres : Hawick Awe /gps Pothead's Cauldron

VUCg6Or.gif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yorum atmak için bir hesap oluşturun

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Topluluğumuza katılmak için hesap için kaydolun.

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.

Giriş Yap
  • Create New...